menu
Elon Musk’ın Twitter’daki sansürüne tepki yağıyor
Elon Musk’ın Twitter’daki sansürüne tepki yağıyor
Elon Musk’ın Twitter’daki sansürüne tepki yağıyor - Elon Musk'ın satın aldığı Twitter'da gazetecilerin hesaplarının askıya alınmasına ardı ardına tepkiler geliyor. Almanya Dışişleri Bakanlığından sonra şimdi de Avrupa Birliği (AB) Twitter'a tepki gösterdi ve yaptırım uyarısında bulundu.

Elon Musk’ın Twitter’daki sansürüne tepki yağıyor

Elon Musk’ın Twitter’daki sansürüne tepki yağıyor Elon Musk'ın satın aldığı Twitter'da gazetecilerin hesaplarının askıya alınmasına ardı ardına tepkiler geliyor. Almanya Dışişleri Bakanlığından sonra şimdi de Avrupa Birliği (AB) Twitter'a tepki gösterdi ve yaptırım uyarısında bulundu.

Uzun bir satın alma sürecinden sonra 44 milyar dolara Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın bu süreçlerde en çok dile getirdiği konu ifade özgürlüğüydü. Ancak Musk, şimdi ardı ardına sansürler uygulayarak bu sözünden dönüyor görünüyor görünüyor.

Bu hafta özel jetini izleyen ElonJet hesabını ve hesabın sahibinin kişisel profilini engelleyen Elon Musk, bu duruma neden olarak da çocuğunun bulunduğu aracın takip edilmesini göstererek, konum paylaşımı yapanlara yasak geleceğini belirtti.

Yaşanan bu olaydan hemen sonra Twitter'a alternatif olarak ortaya çıkan Mastodon'un resmi hesabının askıya alınması da dikkat çekti. Yasağın, Mastodon'un Sweeney'nin yeni hesabını tanıtmak için Twitter'ı kullanmasından sonra geldiği konuşulurken Twitter’dan yeni bir sansür daha geldi.

Bu defa da Elon Musk, kendisini platformda takip eden gazetecilerden bazılarının hesaplarını askıya aldı.

Twitter’ı aldığını bu fotoğrafla duyurmuştu. Musk o zamandan beri skandalların merkezinde yer alıyor.

Musk’ın bu ilginç hamlelerinden sonra ise tepkiler ardı ardına gelmeye başladı. Uygulanan sansür üzerine; Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Twitter'ın askıya aldığı @donie, @drewharwell, @Rmac18, @MattBinder, @webster, @micahflee ve @KeithOlbermann kullanıcı adlarına sahip gazetecilerin hesaplarının fotoğrafını paylaştı. Ve şu satırlara yer verdi: “Basın özgürlüğü isteğe bağlı olarak açılıp kapatılmamalıdır. Aşağıdaki gazeteciler bugünden itibaren artık bizi takip edemez, yorum yapamaz ve eleştiremez. Bununla ilgili bir sorunumuz var Twitter.”

Almanya Dışişleri Bakanlığından sonra şimdi de Avrupa Birliği (AB) Twitter’a tepki gösterdi ve yaptırım uyarısında bulundu.

AB’den gazetecilerin hesaplarını askıya alan Twitter’a yaptırım uyarısı geldi. Avrupa Birliği, Elon Musk hakkında paylaşım yapan bazı gazetecilerin hesaplarını askıya alan Twitter’a yaptırım uyarısında bulundu.

The New York Times, Washington Post, CNN ve Voice of America gibi medya kuruluşlarının muhabirlerinin hesaplarının Twitter yönetimince askıya alınmasına AB Komisyonu tepki gösterdi. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, yine Twitter’dan paylaştığı mesajında, gazetecilerin hesaplarının askıya alınmasını “endişe verici” olarak niteledi.

AB’nin ‘Dijital Hizmetler Yasası’nın medya özgürlüğü ve temel haklara saygı gerektirdiğini vurgulayan Jourova, “Medya Özgürlüğü Yasamızda bu desteklenmiştir. Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı çizgiler var. Yakında da yaptırımlar” mesajını paylaştı.

The New York Times'tan bir sözcü de askıya almaları “şüpheli ve talihsiz” olarak niteledi. CNN ise, “Bir dizi muhabirin düşüncesizce ve haksız yere askıya alınması… Endişe verici ama şaşırtıcı değil” dedi.

AB’nin Dijital Hizmetler Yasası, internet platformlarının kullanıcıların hesaplarını askıya alması gibi durumlarda uyarıda bulunması ve gerekçesini sunmasını zorunlu kılıyor. Twitter, hesapları neden kapattığını, profillerini ve geçmiş paylaşımlarını neden ortadan kaldırdığını gazetecilere henüz açıklamadı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformundan yaptığı bir paylaşımda, gazetecileri, kendisinin bulunduğu yer hakkındaki özel bilgileri paylaşmakla suçlamıştı. Musk'ın mesajında, “Herkes için olduğu gibi gazeteciler için de aynı kurallar geçerli. Bütün gün beni eleştirmeniz sorun değil, ancak gerçek zamanlı konumumu ifşa etmeniz ve ailemi tehlikeye atmanız sorun” ifadesini kullanmıştı.

Sende Yorumla

https://www.sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports