menu
Sainz, Singapur Zaferinin Ardından Japonya GP'de Zorlandı
Sainz, Singapur Zaferinin Ardından Japonya GP'de Zorlandı
Suzuka, Japonya'da gerçekleşen Formula 1 Japonya Grand Prix öncesi, McLaren sürücüsü Carlos Sainz, sıralamalarda yaşadığı zorluklarla baş başa kaldı. Singapur Grand Prix'deki zaferinin ardından yarış öncesinde farklı bir ayar denediğini ancak beklenen sonucu alamadığını açıkladı.

Sainz, Singapur Zaferinin Ardından Japonya GP'de Zorlandı

Suzuka, Japonya'da gerçekleşen Formula 1 Japonya Grand Prix öncesi, McLaren sürücüsü Carlos Sainz, sıralamalarda yaşadığı zorluklarla baş başa kaldı. Singapur Grand Prix'deki zaferinin ardından yarış öncesinde farklı bir ayar denediğini ancak beklenen sonucu alamadığını açıkladı.

Monza ve Singapur yarışlarında üst üste iki pole pozisyonunu kazanan Sainz, Suzuka'ya son yarışın galibi olarak gelmişti. Ancak son dönemdeki yükselişine rağmen, Suzuka sıralamalarında sadece 6. sırayı alabildi. Pole pozisyonunu kazanan Max Verstappen'den 0.9 saniye geride kalan Sainz, takım arkadaşı Charles Leclerc'in de 0.3 saniye gerisinde kaldı.

Sainz, sıralamalar öncesinde yaptıkları ayar değişikliğinin istedikleri sonuçları vermediğini belirtti. Sainz, "Buraya gelmeden önce bu pistin bizim için uygun olmayacağını biliyorduk. Yüksek hızlı yapısı, uzun virajları ve şiddetli rüzgar nedeniyle, asla kolay olmayacağını biliyorduk" dedi.

Sainz, ayar değişikliğiyle ilgili olarak şunları ekledi: "Bazen, aracınızın zayıf olduğunu bildiğiniz pistlerde kendinizle, aracınızla daha fazla mücadele etmeli, bir şeyler bulup bulamayacağınızı görmek için normal pencerenin dışına çıkmalısınız. Ben de bu hafta sonu bunu denedim."

Ancak Sainz, denedikleri ayarların işe yaramadığını kabul etti ve temel ayarlara geri dönerek sıralamalara hazırlandı. McLaren sürücüsü, "Dürüst olmalıyız ki McLaren'ler ve Red Bull'lar bir adım daha hızlılar" dedi.

Sainz ayrıca, Suzuka'da geride kalmış olsa da yaptığı çalışmanın gelecek yarışlar için değerli bilgiler sağladığını düşünüyor. Sainz, yarış içinde atacağı daha fazla turun ve stratejinin önemli olacağını vurguladı.

Son dakika 7: Son dakika haberleri, gündem, ekonomi, magazin, spor, eğitim, en son haber, Haber 7, internet haber, güncel ve sondakika haberleri takip edin.

Sende Yorumla

https://www.sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports