menu
Kapadokya Gezilecek Yerler & Görülmesi Gereken Yerler
Kapadokya Gezilecek Yerler & Görülmesi Gereken Yerler
Peri masalı cazibesi, geleneksel mutfağı ve sıra dışı yerleriyle, manzaraların cennet gibi güzelliği, Kapadokya'yı dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerin gözdesi haline getiriyor. Bir zamanlar Roma İmparatorluğu'nun bir eyaleti olan Kapadokya, vadilerle çaprazlanmış ve dramatik kaya oluşumlarıyla noktalanmış inanılmaz yerler arasında bulunuyor.

Peri masalı cazibesi, geleneksel mutfağı ve sıra dışı yerleriyle, manzaraların cennet gibi güzelliği, Kapadokya'yı dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerin gözdesi haline getiriyor. Bir zamanlar Roma İmparatorluğu'nun bir eyaleti olan Kapadokya, vadilerle çaprazlanmış ve dramatik kaya oluşumlarıyla noktalanmış inanılmaz yerler arasında bulunuyor. Büyüleyici yeraltı şehrinden nefes kesen ufuk çizgisi manzaralarına kadar bu şehir, daha önceden yaşamadığınız deneyim fırsatı sunuyor. Bu güzel şehrin gerçek cazibesini keşfetmek ve genel deneyiminizi zenginleştirmek için Kapadokya'da ziyaret edilecek en iyi yerleri sizler için listeledik.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi, Kapadokya'da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu müze, yan yana dizilmiş yemekhane manastırlarından oluşan büyük bir manastır kompleksini andırıyor. Ayrıca Göreme Açık Hava Müzesi, 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Siz de bu muhteşem müzeyi ziyaret ederek şehrin kültürüne yakından tanıklık edebilirsiniz.

Zelve Açık Hava Müzesi

Zelve Açık Hava Müzesi, bir zamanlar bölgedeki en büyük topluluklardan birine ev sahipliği yapması ile biliniyor. Konutlar, dini ve laik odalar ile taranmış muhteşem bir mağara şehridir. Kapadokya'nın ünlü cazibe merkezlerinden biri olarak bilinen bu müzenin asıl güzelliği, uçurumun kenarındaki patikalarda dolanırken, mağara evlerinin ateşle karartılmış iç mekanlarını keşfedip çevredeki muhteşem manzaralarına şahit olmak olabilir.

Kaymaklı Yer Altı Şehri

Kaymaklı Kalesi olarak bilinen tepenin altına inşa edilen bu şehir, 1964 yılında ziyarete açılmıştır. Kapadokya'da görülecek en güzel yerleri merak ediyorsanız yer altı şehrini keşfetmeyi unutmamalısınız. Kaymaklı köyü halkı, yer altı şehrinin yüze yakın tünelinin etrafına evlerini inşa ettiğine ve yer altı şehrinin 8 kattan oluştuğuna şahit olunca daha önceden hissetmediğiniz duyguları hissedebilirsiniz.

Son dakika 7: Son dakika haberleri, gündem, ekonomi, magazin, spor, eğitim, en son haber, Haber 7, internet haber, güncel ve sondakika haberleri takip edin.

Sende Yorumla

https://www.sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports